20 Haziran 2013 Perşembe

Define dedektörü



Bazı insanların en büyük eğlencesi, define haritalarıyla uğraşmak, define bulabileceğine inandığı yerlere giderek keşif çalışmaları yapmak, kazı işlerine koyulmaktır. Bu iş, bazı insanlarda adeta bir tutkudur. Gelişen teknoloji de, bu insanlara yardımcı olabilmek adına birçok çare üretmiştir. Buna en güzel örnek Dedektörlerdir.
Genellikle metal metal Dedektörolarak üretilen bu ürünler, insanların arama çalışmalarında bulunmaz birer yardımcı görevini üstlenmişlerdir. define Dedektörü olarakta isimlendiren bu aletler, aranılan değerli metallerin bulunması için birebir ürünlerdir. Kısa zaman içerisinde büyük alanları, oldukça derin yerlerine kadar görüntüleme imkânı veren bu aletler, verdikleri sinyaller ile de insanlara yardımcı olmaktadırlar. Örneğin 1 km gibi büyük bir alanı, tam 15-20 metre derinliğe kadar tarama olanağı bulunan dedektörler mevcuttur. Üstelik alan tarama sistemleri bulunduran bu aletlerin birçoğu, zorlu hava koşullarında da çalışacak şekilde dizayn edilmişlerdir.
Elektromanyetik dalgalar aracılığı ile çalışan dedektörler, gelişen teknoloji ile birlikte günden güne gelişmekte, sunduğu hizmet alanı büyümektedir. Çok küçük tek bir metal parayı bile, bu son teknoloji ürünü araçlarla bulabilmek mümkündür. Yine şarj süresinin uzunluğu ile dikkat çeken bu ürünler, daha uzun süre yüksek verim alabilmeniz için tasarlanmıştır. Tespit hassasiyeti oldukça yüksektir, böylece amaca ulaşmak oldukça kolaylaşabilir. Büyüyen teknoloji ile birlikte küçülen dedektörler, oldukça kullanışlı olup, rahatça taşımanızı imkân verecek nitelikler kazanmışlar, başarıları da ispatlanmış aletlerdir.

1 yorum: